maanantaina, kesäkuuta 09, 2008

Sairaslomalla

Tänään minut määrättiin kolmen viikon sairaslomalle supistuksien vuoksi. Alkoivat jo viime viikolla, ja perjantaina kävin lääkärissä niiden takia. Kohdunsuulla tilanne oli onneksi hyvä, ja käiverölläkin oli kova meno kohdussa päällä =)

Lääkäri ehdotti jo silloin sairaslomaa, mutta sanoin vielä kokeilevani töissä. Tänään tulin sitten kuitenkin toisiin aatoksiin, kun supistelut tuntuivat oikein ärhäköityvän, ilmeisesti istumatyö niitä oikein lisää. Kun yksi supistelu loppui, niin toinen jo melkein alkoi. Ovat onneksi kivuttomia, mutta aika ikävän tuntoisia. Lääkärin mukaan tuo minulla oleva kohdun väliseinä lisää supistusalttiutta nyt kun kohtu joutuu venymään. Toivoa kuitenkin on, että loppuraskaus voi sujua sitten taas ihan ongelmitta.

Kyllähän tuo kolmen viikon sairasloma minua kauhistutti. Koska muuten koen itseni terveeksi, niin olo on sellainen kuin pinnaisi töistä, melkein häpeillen piti sairaslomasta pomollekin kertoa. Ymmärrän kyllä, että nyt on ajateltava vauvan parasta. Onneksi pomo oli ymmärtäväinen ja patisteli kotiin. Tilannetta katsotaan uudelleen sitten kesä-heinäkuun vaihteessa. Kolme viikkoahan minulla vielä heinäkuussa olisi töitä ennen kesä- ja mammalomaa, jospa tilanne on rauhoittunut silloin sen verran että pääsisin vielä töissä piipahtamaan.

Supisteluita lukuunottamatta raskaus tuntuu etenevän hyvin, nyt maha on alkanut kasvaa oikein vauhdilla. Nyt kun viikkoja kertyy, niin pikkuhiljaa sitä on alkanut myös henkisesti valmistautua siihen, että tämä raskaus kaikkien todennäköisyyksien mukaan olisi menossa loppuun saakka. Mutta vieläkin ramppaan tsekkaamassa mm. keskenmenoriskejä, ja niiden mukaan 98-prosenttisesti nyt oltaisiin loppuun asti menossa. Mutta perus-pessimistisenä minä tietenkin tuijotan sitä kahta prosenttia...

Ylihuomenna olisi sitten se 4D-ultra. Ihanaa päästä katsomaan, miltä meidän pikkuinen näyttää kasvoistaan. Toivottavasti on yhteistyökykyisellä päällä ja hyvät näkymät saadaan =)

Cazze 24+2

6 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hyviä ultranäkymiä tulin toivottelemaan, laitahan meille sitten joku ihana kuva näytille ;-) Ja ota ihan rauhassa, kyllä ne siellä töissä pärjää. Tiedän kuinka "noloa" on jäädä raskauden vuoksi saikulle vaikkei se edes sairaus ole. Itse jäin viimeksi rv 29 loppuajaksi sairaslomalle kun ei selkä kestänyt. Kyllä se vaan oli kurjaa selitellä töissä... Saas nähdä miten tällä kertaa käy, kestääkö selkä vai iskeekö jokin muu vaiva.

Neppa kirjoitti...

Olit kommentoinut blogiini, minä olen myös ilolla seurannut sinun raskauttasi. On hauska lukea jonkun toisen niin samoilla viikoilla olevan mietteitä.

Me vielä pohdimme menemmekö tuohon 4d-ultraan. Olisihan se mahtavaa nähdä pikkuinen kunnolla, tosin me olemme joka ultrassa päässeet katselemaan myös 3d-kuvaa. Ihania ultrahetkiä teille!

Elina kirjoitti...

4d ultra on varmasti hieno kokemus. Harmittaa ettei itse tullut käytyä. Siskoni kävi toisesta lapsestaan ja sai hienoja kuvia mukaansa.
Meille kävi ultrassa niin, että ultraaja vahingossa möläytti sukupuolen.(Vähän niinkuin teilläkin meinasi käydä) Sanoi: "Eihän tuo ainakaan kovin miehekkäältä näytä." Emme olisi halunneet tietää, mutta minkäs sille sitten voi. Emme me silti pettyneitä osanneet olla. Jännäähän se loppujen lopuksi oli kuulla, että tyttö meille on tulossa.
Nautihan sairaslomastasi, paljon lepäilyä ja rentoa oloa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Blogiasi seuraan ahkerasti, sillä pikkuisillamme on sama LA:)
Mulla on supistellu jo monta viikkoa, pari vkoa sitten tosi häiritsevästikin. Ei auta muuta kun levätä (vasemmalla kyljellä, parantaa kohdun verenkiertoa) ja juoda vettä. Ehkä magnesiumlisäkin auttaa. Ja tiet. olla stressaamatta, stressi mulla tuplasi supparit.
Me käytiin jo 21+ 4D:ssä, se on ihana kokemus. Siellä se pieni ihan isinsä näkösenä mönki ja hörppi lapsivettä, ei voinu ku itkeä ilosta. Älä muuten stressaa jos mitoissa on heittoa suuntaan tai toiseen, pikkuiset kasvavat omilla käyrillään. Tuuppa muuten kertomaan painoarvio! Meillä oli perjantaina 650g...
T. Cora

Cazze kirjoitti...

Cora: melko lailla samoissa mennään myös painossa, sillä kun lääkäri perjantaina ultrasi supisteluiden vuoksi niin mittasi samalla sikiötä, ja sanoi arvioksi juurikin tuon samaisen 650 grammaa... Huomenna kuulee sitten varmaan uudet luvut. Missä sairaalassa synnytät? Me LKS:ssa

Piuku kirjoitti...

Ajatuksia sinne ja PALJON!!!!
Hyvää ultraa, tulisikohan käiverölle jo nimi? Jos se vaikka näyttää ihan joltakin?

ystäväni on myös aikaisen supistelun vuoksi sairaslomalla, hyvä että jäi! Sitä massua saa sitten hautoa rauhassa.

Onnellista odotusta! Tarkasti olen seuraillut pitkään kuulumisiasi. Sydämellisesti hyvää vointia ja tuhansia lämpimiä ajatuksia