sunnuntaina, joulukuuta 21, 2008

(T)ulostus toimii taas...

Niinhän siinä sitten kävi, että samaisena iltana kun tuon kirjoitin ja lähdin illalla jumppaan, niin typyn tulostin oli pyörähtänyt käyntiin... =) Kun tulin kotiin, odotti kodinhoitohuoneen lattialla läjä sekä tytön että miehen vaatteita, eivät olleet vielä kakkasouvilta ehtineet laittamaan koneeseen. Oli myös mies joutunut vaihtamaan omat vaatteensa, eli lähetys oli ollut melkoinen! Mutta ei päässyt äitikään kauaa ilakoimaan omaa tuuriaan, sillä kun otin nyytin syliin, niin samalla typy alkoi keskittyneesti ähertämään myös äidille omaa pakettia... Sai sitten seuraa isän ja tytön vaatteet pyykkikoneeseen. Neuvolassakin käytiin ja typy painoi jo komiat 6640 grammaa! Eli hyvin riittää rintamaito, ei tarvitse sitäkään miettiä. Painossa mennään jo yläkäyrillä, jossakin siellä +20 luvuissa. Kysyin, että tarvitseeko minun olla huolissaan, niin ei kuulemma, rintaruokitulla lapsella saa yläkäyrillä luvut mennäkin. Jostakin syystä minua on kuitenkin korventaneet muutamat kommentit joita olemme saaneet. Pari tahoa kun on käyttänyt tytön nähdessään adjektiivia "lihava". Tiedän, että sanojat eivät ole tarkoittaneet pahaa, mutta jotenkin tuo sana on minusta niin negatiivinen, että se on hieman loukannut. Minun mielestä vauvojen kuuluukin olla suloisia palleroita ja pulleroita, ei kai niitä lihaviksi sanota? Tietenkin jos tyttö olisi oikeasti ylipainoinen, niin tekisimme asialle jotakin, mutta kun niin ei ole. Toivon oikeasti, että nuo ulkonäköpaineet pysyisivät poissa tytön elämästä vielä useita vuosia, ja toivottavasti niitä ei tarvitse pohtia edes teini-iässäkään. Uskon ja toivon, että sekä minun että miehen elämäntavat (terveellinen ravinto ja liikunta) tulisivat luonnostaan myös tytölle elämäntavoiksi. Ja oikeasti toivon, että tuo anorektisuuden ihannointi alkaisi mennä ohi, ja tytön ollessa teini-iässä ei kukkakeppimäisyys olisi enää in. Ja jos olisikin, niin olisimme onnistuneet kasvattamaan terveen itsetunnon omaavan tytön. Huoh - mietinkö taas liian kauas? Olen arastellut laittaa blogiin tytön kuvia, mutta pitäähän minun esitellä tuo meidän suloinen pyöreäposkinen tonttu. Jos joku minut näistä kuvista tunnistaa, niin huuda hep! Eipäs sitä täällä niin kamalan salaisia asioita ole kirjoittanut, mutta välillä kipeän henkilökohtaisia kuitenkin. Mutta nyt siis hyvän joulun toivotus kaikille blogin lukijoille meidän pikku-piikalta sekä äidiltä! *kuva poistettu myöhemmin*

21 kommenttia:

Piuku kirjoitti...

Voi Herranen että hän on KAUNIS ja IHANA!
Tuhat pienenpientä pusunmuiskautusta ja onnea jatkossa säännölliseen tulostamiseen.
ILoista joulua ja rauhaisaa vuodenvaihdetta!

-S- kirjoitti...

Jaa että lihava? Höh! Suloinen, soma vauvasöpöliini sanon minä! Huitelee yläkäyrillä tai ei, uskoisin sinuna ennemmin ammattilaisen sanaan.

Kuten sanoitkin, vauvojen kuuluu olla pulleita (nimim. tytölläni on ranteessa ruista, poskissa pähkinöitä ja istuessaan näyttää buddhalta ;o))

Tunnelmallista joulua!

orava kirjoitti...

Voi mikä sulostus joulutonttu!! :)

Meilläkin on poitsun kanssa menty koko ajan yläkäyrillä painon(kin) kanssa ja ihan alussa painonnousu oli tosi hurjaa. Eipä tullu mieleen lihavana häntä pitää...vauvan pyöreyttä pitää olla! :)

Ihanaista Joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen Tonttu-Tyttö! Jätä omaan arvoonsa nuo "lihavat"-kommentit. Meidänkin rintaruokittu poika oli vauvana oikea palleroinen ja kommentteja kyllä sateli...Nyt 3,5-vuotiaana on hoikka kun heinäsirkka. Oikein Hyvää joulua! T:Marika

Elinainen kirjoitti...

IHANAN suloinen tyttö!!! <3

Hyvää joulua sinnekin koko perheelle!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten IIIHANA tyttö siellä hymyilee! Jätä täysin huomioimatta tuollaiset "ei-niin-kivat" kommentit, tyttö on itse suloisuus...

Ellipsi kirjoitti...

Aivan ihana tonttutyttö! En vaan ymmärrä miten vauvasta voi käyttää sanaa lihava... eiköhän ne painoasiat ole vähän myöhemmän elämän ongelmia.

Oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

weetuksen mama kirjoitti...

Ihanan nauravainen tyttö!

Meillä taas mennään siellä painokäyrän alaosassa ja saatiin lääkäriltä 'pyyhkeitä' liian laihasta vauvasta. Okei, miten sitä sit pakkosyötetään??? Jos lisään suositeltua öljyä ruokaan niin sitäpä ei tipu sitten olleenkaan kurkusta alas. Mä oon taipuvainen ajattelemaan niin että kun pituutta kuitenkin tulee niin Ukon rakenne nyt on vaan tollanen. Kai se syö sit enemmän kun on kovempi nälkä.

Eiköhän jätetä noi vauvojen painokommentit ihan omaan arvoonsa. Eiköhän näistä tule ihan oivia tenavia molemmista;)

Chaska kirjoitti...

Oikeen hyvää joulua myös teille!

petra kirjoitti...

Mahtavan veikeä pikku-tonttuneiti =)
Sai hymyilemään vallan!

Mukavaa joulua!!

Anniina kirjoitti...

Voi että miten kaunis, ihana ja suloinen tyttö!! Mä olen ihan myyty!! Tuosta neidistä tulee oikea sydäntenmurskaaja vielä! <3

Kurjuus mitä kommentteja olette saaneet, eihän pienestä vauvasta voi herranen aika kukaan sanoa että on lihava?! Oliko kyseessä kenties vähän vanhemmat ihmiset..? (Oma mummini sanoo kaikkia lapsia, vähän isompiakin, lihaviksi jos on hiukankin suloista lapsenpyöreyttä... ja voi että miten ärsyttävää se on.)
Minun vielestä voit hienovaraisesti korjata, että "ei kai sentään lihava, pyöreät posket kuuluu terveellä lapsella ollakin!" Ja tällä tavalla vähän näpäytät niitä ajattelemattomia. Onneksi suloinen tyttönne ei vielä ymmärrä moisia kommentteja, mutta olisi kurjaa jos hänelle joku vähän vanhempana tuollaisia laukoisi.

Ihanaa että rohkaistuit julkaisemaan kuvan, tyttönne on vielä kerran aivan valloittava tapaus :) Oikein, oikein lämpöistä joulumieltä ja iloa teidän jouluunne!

neito kirjoitti...

Aivan hurmaav atapaus ja wow mitkä silmät!!!!

Näyttää ainakin minun mielestäni oikein sopusuhtaiselta tylleröltä. (Meillä tytön paino menee -30käyrillä ja silti jotkut sanovat lihavaksi.) Ei kannata välittää muiden lihava-kommenteista.

KatiO kirjoitti...

Miten niin lihava? Ihan normaalilta, terveeltä ja suloiselta vauva hän näyttää :)

Tiittis kirjoitti...

Tuosta ei kyllä tontut enää paljon suloisemmiksi muutu! :) Olematta nyt varsinaisesti asiantuntija, niin olen ymmärtänyt että rintamaidossa on nimenomaan runsaasti rasvaa (ja muita tärkeitä ravintoaineita!), ja siksi poskien pyöreys kuuluu asiaan. Vauvan pyöreys alkaa vähentyä sitten kun imettäminenkin. Eikä siis tosiaankaan voida puhua lihavuudesta, niinkun ei neuvolassa ollutkaan puhuttu. Asiaa ymmärtämättömien kommentit on toki loukkaavia, mutta koita jättää ne omaan arvoonsa.

Btiipero kirjoitti...

Tulin kurkkimaan =)
Suloinen tyttö.. meidän esikoista sanottiin aikoinaan lihavaksi vaikka keskikäyrän tyttö olikin.. Vieläkin suututtaa moiset kommentit joten tiiän mistä puhut..

Elina kirjoitti...

Vauvalla kuuluu olla pyöreät posket! Ja vatsa, reisi, nilkka ja rannemakkaroita. :) Äidinmaito on tujua tavaraa ja sen kuuluukin olla. Vähemmästäkin posket keräävät tervettä pyöreyttä. Kyllä ne posket alkavat sitten kaventua, kun liikkeelle lähdetään ja äiti surkuttelee kun vauva alkaa näyttää jo isolta tytöltä. :)

Minä olen ihan kauhuissani, kun muutenkin hoikan puoleinen tyttömme (tulee isäänsä) on laihtunut nyt sairastellessaan. Minä kun niin mielelläni katselisin ja silittelisin niitä ihania makkaroita. Onneksi neitimme pömppömaha on ja pysyy.

Kyllä se vaan on käsittämätöntä, että joku voi sanoa vauvaa lihavaksi. Se kuuluu vähän samaan kategoriaan, kuin se että ihmiset kysyvät, että onko vauvasi kiltti. (Onko tuhmia vauvoja olemassa?)

Hurjan suloinen on tytsynne!

Istuallaan kirjoitti...

Oih, hän on niin suloinen! Ihanan muikea ilime ja paljon puhuvat silimät.

Olen samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa, että "lihava"-kommentit ovat täysin aiheettomia. Teillä on vallan suloinen ja hurmaava tonttu-tyttö, terveine piirteineen :)

Hyvää alkanutta vuotta 2009!

Mimmu kirjoitti...

Suloinen pikku-tonttu teillä! Meidänkin tyttöä on usein kutsuttu "pyöreäksi" (onneksi kukaan ei ole sentään käyttänyt sanaa lihava) ja onhan tyttö toki pyöreäposkinen ja kasvoinen ja suloinen massu myös, mutta silti mennään kovasti miinuskäyrillä. Siis jopa neuvolassa kommentoi eräs terveydenhoitaja (ei onneksi oma) vauvan pyöreyttä suhteessä mittoihin. Minusta vauvojen kuuluukin olla suloisen pyöreitä ja olenkin antanut noiden kommenttien mennä ohi korvien. Ei sekään olisi hyvä tai oikeastaan ihan kamalaa jos vauva olisi laiha.

Inka kirjoitti...

Olen lukenut "jostain" (se klassinen lähdeviite, sori), että äidinmaito kasvattaa rasvasolujen kokoa, muun ruuan liika rasva eli käytännössä korvikkeen, taas niiden määrää. Ja rasvasolujen määrän kasvaminen on siis sitä "oikeaa" lihomista. Imetettyjen vauvojen pyöreys ei kuulemma tutkimustenkaan mukaan ennusta ylipainoa aikuisena.

Mulla on jo toinen ISO vauva ja oon oppinu vastaamaan noihin kaameisiin läskikommentteihin aidon ylpeästi, että "ja rintamaidolla kasvanut, ajatteles sitä! Aika herkkua multa taitaa tulla!"

Todellinen söpöys teillä tosiaan :) Hyvää jatkoa!

Pirjo kirjoitti...

Aivan ihana pikkutonttu, voi kuinka riemukas hymy!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Löysin tänne muiden blogien kautta, ja oli pakka kommentoida luettuani tämän 2 kk takaisen merkinnän. Täällä nimittäin kiehahti, kun luin mitä olit kirjoittanut tuosta, miten jotkut kommentoivat tyttönne ulkonäköä. Hänhän on mitä ihanin, suloisin, sievin ja söpöin vauva mitä voi olla! Ja tuo punainen pieni tonttulakki on vain kuin piste i:n päällä. Ja oikeasti, harvoin näkee noin pienen vauvan hymyilevän ja virnistävän noin iloisesti ja onnellisena. (Kyllähän ne vauvat hymyilee, mutta en ole koskaan nähnyt että tuolla tavalla sentään). Jos vain voisin, niin ottaisin tuollaisen samanlaisen itselleni ihan koska vain, vaikka heti!

(En tiedä löydätkö tätä kommenttia enää näin pitkän ajan jälkeen, kun tuosta merkinnästäkin on jo 2 kk, mutta en vaan voinut olla kommentoimatta.)