tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

"Houston. We have a problem"

Kömmin tyytyväisenä saunan lauteille. Tyttö jäi ilmakylvyttelemään olohuoneeseen viltin päälle isänsä kanssa. Illan ilmakylpyhetki on tytöstä maailman paras juttu, ainakin heti äitin tissin ja mangososeen jälkeen.

Oikaisen itseni lauteelle ja nostan jalat kohti kattoa. Nautin kuumuudesta ja hiljaisuudesta. Jo kuukauden päivät on tyttö antanut äidinkin käydä iltaisin rauhassa saunassa, on huomannut että ihan yhtä kivaa on isänkin kanssa. Olen kai hieman haikeakin asiasta, oli hieno tunne olla maailman tärkein. Sijoitus Top 2:n joukossa on sekin hienoa, ei voi valittaa.

Kuulen kuinka mies juoksee huoneesta toiseen. Ovet avautuvat, jotakin se etsii. Vettä lasketaan ja taas juostaan. Säikähdän ensin, mutta kuulen tytön tyytyväisen kujerruksen.

Kop kop. "Tuota, meneekö sulla vielä kauan?" mies huutelee pesuhuoneen ovelta.
"Vastahan mie tulin. Miksi?"
Hetken hiljaisuus. "Tuota, meillä on täällä pieni tilanne."
"Tilanne?"
"Niin, sellainen kakkatilanne. Täällä on koko kämppä kakassa"

Suihkussa varauduin henkisesti pahimpaan. Jostakin syystä mieleeni tuli elokuva Apollo 13:sta. "Houston, we have a problem."

Ja olihan siellä pieni ongelma. Sitä ihan itteään oli viltillä, vaalealla ryijymatolla, lattialla, vauvan leluissa ja vauvassakin ihan kantapäästä kaljuun saakka. Mies kuurasi tyttöä ja mie kannoin tavaraa pestäväksi kylpyhuoneeseen.

Puhisin miehelle muka kiukkuisena. Miten tuollainen on edes mahdollista?
Ja eihän siihen oltu tarvittu kuin pari sekuntia. Mies oli jättänyt tytön viltille ja lähtenyt vaihtamaan verkkareita saunatakin tilalle. Siinä muutaman sekunnin aikana tyttö oli kuitenkin onnistunut kakan pungertamaan ja samalla tahdilla se oli sitten päättänyt harjoitella sen hetkistä liikkumareprtuaariaan: Eli kierimistä, taaksepäin mönkimistä ja kelloviisari-liikkumista. Ja tulos oli valmis.

Mies pesi tyttöä kylpyhuoneessa selvästi noloissaan. Tuli kai arvokas oppitunti siitä, että vauvakin, joka ei vielä edes osaa liikkua, saa hetkessä tuhoa aikaan. Entäpä sitten, kun vauhti on jo kovempaa?

Olin muka vieläkin kulmat kurtussa. Mökötys kuitenkin loppui kun katsoin peiliin. Sieltä se typy nauroi minulle peilin kautta, kakkaviiru otsassa. Olisi varmaan silmääkin iskenyt, jos olisi osannut.

5 kommenttia:

Pihla kirjoitti...

Nämä vauvojen kakkatarinat ovat hupaisia :D Voin vain kuvitella miltä tuo on näyttänyt! Itseä ei kyllä vastaavassa tilanteessa paljoa naurattaisi... Saiko mattoa puhtaaksi?

Cazze kirjoitti...

Joo, matto on puhdas jälleen. Kiitos Swipen. =) Olen kuullut tuttaviltani lohdutustarinoita lapsista, jotka ovat maalanneet seiniä ja ikkuinoita omilla tuotoksillaan, meilläkin tuo aika on vielä edessä...

Kati kirjoitti...

Puh-huh! Taas kerran kiitän Luojaa ja hyvää tuuria siitä, että ekan puoli vuotta kakka tuli lähinnä peräruiskeella tai kuumemittarilla ja sen jälkeen säännöllisesti pottaan. Yhden kerran tuo pottavaeltelija tosin on onnistunut kaatumaan pottansa keittiön matolle. (Pottavaeltelija potkottaa pottalla istuessaan ihan minne vaan suunnillaan samalla tyylillä kuin istuallaan liikkuva lapsi.)

Anniina kirjoitti...

Olipa ihana kirjoitus! :) Hymyilin ja lopussa liikutuinkin... Aika veijari tuo teidän tyttö!

Teeta kirjoitti...

Voi että, aivan ihanaa tekstiä täällä! Kyyneleet silmissä saa lukea...velmu neiti teillä ;)
Ihanaa käydä nyt teidänkin kuulumisia täältä lueskelemassa... <3