torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Huhuu?

Käiverö jatkaa kasvuaan rauhallisena, sillä nytkään ei kyllä tuntemuksia mahassa ole ollut. Eilisiltana kävin spinningissä, ja silloinkin oli masussa ihan hiljaista, eli uskalsin tehdä ihan normaalin tunnin.

Olen lukenut vauvat.net -sivujen keskusteluita, missä helmikuussa vauvan saavat ovat kertoneet oireiluistaan. Pahoinvointi loistaa ainakin mulla poissaolollaan, eikä nyt mitään huimauksiakaan ole enää ollut sen yhden päivän jälkeen. Pitää varmaan koputtaa puuta.

Mietin, että pitäisikö alkaa pitämään jotenkin kirjaa painonmuutoksista sekä masun kasvusta. Eihän sitä tiedä vaikka se oma lapsi pitäisi niitä joskus hyvinkin mielenkiintoisina tietoina kun itse odottaa/tai on tulossa isäksi. No joo, jospa ei vielä miettisi yli 20 vuoden päähän.... =D

Tuleva neuvola jännittää, ei tiedä miten malttaisi odottaa. Odottavat äidit, onko teilläkin ollut niin, että ensimmäinen neuvola on vasta 10 raskausviikon kohdalla? Jotenkin se tuntuu aika oudolta, sillä eikös se ensimmäinen raskauskolmannes ole aika tärkeä nimenomaan sen kannalta, että mitä äiti syö/juo/käyttää lääkkeitä? Miten neuvola voi olettaa, että äiti esimerkiksi tietää, että ei saa syödä särkyyn ibuprofeiinia vaan parasetamolia? Ja jos äiti olisi vaikka alkoholisti/narkomaani, niin eikö sellaiseen pitäisi puuttua jo hyvin aikaisessa vaiheessa?

Kun kutsu neuvolaan tuli, siinä mukana tuli ainoastaan se aika, esitietolomake joka pitäisi täyttää valmiiksi sekä tietoa sikiöiden kehityshäiriöiden sulonnasta ensimmäisellä raskauskolmanneksella. Ei mitään muuta. Onneksi on internet, mistä tuntuu löytävän vastauksen vähän liiankin moneen asiaan. mutta entä jos olisin äiti, joka ei internetiä käytä?

2 kommenttia:

JonnaKonna kirjoitti...

Joo, mä kyllä kummastelin kanssa kun eka käynti tuli viikolla 10, eli eilen(9+1). Mutta toisaalta, meillä on 2 lasta ennestään. Mielestäni ekan raskauden eka neuvola oli kyllä viikolla 8...odotas...tarkastan...no ei, tasan 9 sekin on ollut. Ihan tosi, kyllä tuota tietoa tulisi jakaa vaikka postottamalla kotiin just tollasia info-paketteja tuollaisista lääke yms jutuista.

Ja hei, ei niitä raskaustuntemuksia kaikilla ole, eli älä huoli. Toki jos haluat varmistaa asian niin kannattaa käydä yksityisellä ultrassa, mutta sen haittapuoli on taas se että se maksaa...

Hyviä vointeja!

Anonyymi kirjoitti...

Sama täällä, mulla eka neuvola on vasta 9.7, jolloin viikkoja on 11+6! Ja ikää kohta 35 (ensimmäistäni odotan) :)