sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2008

Saamaton äidinalku

Oikeasti, ei ole enää kuin yhdeksän viikkoa laskettuun aikaan, ja muut vauvapalstojen kanssaodottajat ovat jo laittaneet kaikki vaatteet pestyinä ja silitettyinä lipaston laatikkoihin valmiiksi odottamaan, osa on jo sairaalakassinkin pakannut. Mutta mitäs minä teen nyt, kun se h-hetki lähestyy? -En yhtään mitään! En ole saanut vielä äitiyspakkauksen vaatteita pestyä, ja pesua odottaa myös moni muu hankittu vaatekerta. Ostamatta ovat edelleenkin vaunut sekä hoitopöytä tai lipasto sekä turvaistuin. Mieheni "kyllä tässä vielä ehtii"- mentaliteetti on näköjään tarttunut minuunkin.

Mutta sitten heti ne kootut selitykset:
1. Ajattelin pestä vaatteet vasta sitten kun olemme saaneet remontoitua lastenhuoneen. Ja se huone rempataan siis elokuun puolessa välissä. Ensiksi se piti tehdä nyt heinäkuussa, mutta mies pyysi lisäaikaa... =D
2. Haluaisin sen lipaston ensin, minne niitä tarvikkeita voisin laittaa sitten valmiina pestyinä.
3. Se lipaston hankkiminen odottaa Ikean reissua, jonka ajattelimme tehdä kuun vaihteen jälkeen, kun palkkakin on tilillä.
4. Vaunut aiotaan hankkia myös Haaparannalta, eli Ikean reissua odotellessa...
5. Pessimisti minussa ei vieläkään anna minun laittaa kaikkea asemiin. Entä jos jotakin menee vielä pieleen... (tuo ajatus on onneksi aika vaimeana enää mielessä - nyt tämän on pakko mennä hyvin!)

Toivotaan, että käiverö ei päätä tulla reilusti etuajassa, sillä sitten tulee kyllä kiire! Nyt on ollut kuitenkin niin seesteisen odottamisen aikaa, eikä supisteluita ole juurikaan ollut, joten olen aika luottavaisin mielin. *koputtaa puuta*

Vaatteita pitäisi ensi hätään olla nyt kyllä tarpeeksi, miehen serkku oli kerännyt meitä varten kassillisen pieniä kokoja (kiitos vielä kerran J!), ja pieniä kokoja oli jemmassa jo siskoltani sekä jonkin verran itse ostettuna. Jokin ilta pitäisi kai katsella valmiiksi pikkuiselle vaatteita kotia tuloa varten, jos kiire lähtö tulee niin miestä on puhelimitse sitten vaikea neuvoa... Mutta kai ne pitää ensin sentään pestä...

Apua, alkaako tämä unelma oikeasti jo lähestyä!? Nyt taidankin alkaa repiä pikku hiljaa paniikkeja tästä saamattomuudestani...Pitäisköhän tehdä jokin lista kaikesta muistettavasta ja tehtävästä, jotta tuo mieskin hahmottaisi, että 9 viikkoa ei ole itse asiassa mikään pitkä aika.

Cazze 31+1

4 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Kaikki ajallaan! Jos pikkuinen päättäisi tulla maailmaan ennen aikojaan, niin sitten tuore isä vain kahmii kassiin mitä käteen sattuu ja kyllä siitä taatusti löytyy käyttökelpoista vaatetakin.

Me ostimme aikanaan "hoitopöydän" eli lipaston sillä ajatuksella, että sitä voi myöhemmin käyttää normaalina huonekaluna muiden joukossa, emme siis perinteistä hoitopöytää.

Älä siis huolehdi, kyllä ne asiat hoituvat, ennemmin tai myöhemmin. Minä en edes tainnut pestä äitiyspakkauksen vaatteita... Äkkiä ne pesuun menevät kuitenkin.

Chaska kirjoitti...

Mulla on päivän ennen sua la, enkä mäkään ole juuri mitään vielä tehnyt. Jotain pienimpiä vaatteita oon pessyt, mutta kestovaipat odottaa pesua ja sitä, että tyhjennän hoitopöydän lipaston kuopuksen kamoista ja laitan siihen hoitotason, pinnasänky on vielä lasten serkulla lainassa, vaunut on olemassa, mutta ne on olleet varastossa monta vuotta ja pitäisi pestä. Mitään sairaalalaukkua tuskin pakkaankaan etukäteen. Taidan pakata vasta sitten, kun lapsia alkaa syntyä. Ei siihen niin montaa minuuttia mene.

neito kirjoitti...

hurjaa miten aika kulkee!!

Mutta se lipasto kyllä kannattaa hankkia, nimittäin meidän lipaston ostos ikeasta venyi muutamaan viikkoon kuljettamisine kokoamisineen... ;)

Yritä nyt vain luottaa siihen että kaikki menee hyvin, uskon niin. Itse olemme ajatelleet asian niin, että se ei vähentäisi yhtään suruamme, vaikka emme olisikaan tehneet vauvantarvikehankintoja.

9 viikkoa on lyhyt aika ja sitten (viimeistäänkin)saatte oman käiverön syliinne!

Neppa kirjoitti...

Mä olen kanssa samoilla viikoilla kun sä ja tutulta kuulosti!

Meillä ei vaatteita ole pesty, koska ei vielä ole kaappia mihin ne laittaa. Kaappia ja muita huonekaluja ei kannata ostaa ennen kuin tuo huone on remontoitu. Huonetta ei aleta remontoimaan ennen kuin kylpyhuone on remontoitu loppuun. Ja siinä tuntuu menevän aikaa. Vaunut on ostettu ja turvakaukalo käytiin ostamassa hetki sitten. että näillä mennään meillä. Täytyy mnyöntää, että pikku paniikki meinaa kehkeytyä kun lukee muiden valmiista lastenhuoneista ja pakatuista sairaalakasseista =)