torstaina, elokuuta 07, 2008

Harsomeressä

No niin, nyt olen aloittanut valmistautumisen vauvan tuloon.... Olen pessyt kaikki harsot! Nyt minulla on 28 puhdasta harsoa odottamassa pulauttelijaa... Siskolta perityissä tarvikkeissa oli siis aikamoinen harsoläjä. Nyt siis otetaankin vastaan kaikkia mahdollisia vinkkejä mihin näitä harsoja voi käyttää. Kestoiluun tott kai, sekä pulautteluiden varalta, oliskos muita niksipirkka-ohjeita?

Ja muutenkin aiomme edistyä valmisteluissa, huomenna lähdemme Haaparannalle ostamaan ne vaunut sekä hoitopöydän. Ilouutinen tuli myös miehen äidiltä ja siskolta, he aikoivat kustantaa meille vaunut. Useamman satasen menoerä on siis vähempänä. *Tuuletuksen paikka!*

Me kävimme tänään eläintarhassa, pitihän sitä masuasukkia nyt sentään siellä käyttää. Ei tainnut vain reppana juurikaan tietää, että oli oudossa paikassa, sen verran hiljaisina eläimet olivat. Puhuvaa korppia kun yritin innostaa raakkumaan, tuli muutama mojova potku, muuten taisi nukkua onnellisesti koko ajan.

Tiistaina oli ensimmäinen perhevalmennus. Olisikohan noin kymmenkunta paria ollut paikalla. Alun jäykähkö ilmapiiri ja tosi typerä MLL:n video saivat meidät molemmat jo miettimään, että noinkohan enää seuraaville kerroille tulemme. Mutta kyllä se ilmapiiri onneksi siitä vapautui, joten emmeköhän me nyt perhevalmennuksen läpi kahlaa. Mies kauhistui, kun kaikki muut isät olivat kuulemma mopoikäisiä, mutta oli siellä kyllä minun mielestä useampikin kolme kymppiä ylittänyt. ja mitä väliä sillä iällä on, samassa jamassa me kaikki kuitenkin oltiin, esikoista maailmaan kaikki odotti.

Nyt valmistautumaan huomiseen, pitää laittaa sitten hankinnoista kuvia tännekin.

8 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Harso käy hyvin myös unilelusta, nimim. raahasi sellaista mukanaan neli-viisivuotiaaksi asti, kuulemma...

Chaska kirjoitti...

Meillä harsot on olleet ainakin kestovaippoina, puklurätteinä, vauvan pään alla vaunuissa/sängyssä siltä varalta, että puklu lentää/omalla olkapäällä vauvaa röyhtäyttäessä, mun ja vauvan alla imettäessä makuullaan alussa, kun maito virtaa ja vauva ei ehdi niellä kaikkea ja unirätteinä vauvalla. Ja lisäksi vaunujen aukon suojana aurinkoisella/sateisella säällä ja vauvan nukkuessa. Kyllä niille kaikenlaista käyttöä on. Itse tosin huomasin että meille niitä on ehkä kertynyt hieman liikaa, kun niitä löytyi varastosta yli 40. :) Lahjoitan osan siskolle kun sen vauva tammikuussa syntyy.

Sanna kirjoitti...

Lisään Chaskan pitkään listaan vielä: hoitopöydällä alustan päällä (helppo heittää pyykkiin ja laittaa uusi tilalle kuin alkaa kuuraamaan alustaa), auringonsuojana turvakaukalon kahvan yli (siis jos ei ole kaukaloon kuuluvaa suojaa). Ja jos tuntuu, ettei harsoille enää loppujen lopuksi siis lapsen kasvaessa löydy käyttöä, sopivat hyvin luutuiksi tai vaikka tiskiräteiksi ;-)

Piuku kirjoitti...

Harsoja oon käyttänyt pashanteossa :D saa hyvin valutettua! sillä saa muuten tosi hyvin pölyt pois telkkarista.

Hyviä vaunuostoksia, kerro sitten mitkä ostitte! (tekee tuotevertailua ennen omaa ostostaan)

Perheenäiti kirjoitti...

Kaiken edellisen lisäksi käytän harsoja edelleen, nyt 4-vuotiaan kaulaan kietaistuna hampaiden pesun aikana, ei valu tahnat yöpuvulle/puserolle. Ja autossa penkin taskussa on aina pari kaiken varalta. Viimeksi eilen siivosimme oksennuksen mutkaisen metsätien jälkeen...

milli kirjoitti...

...ja pakkopaita on helppo vastasyntyneelle harsosta kietaista :D Joo,JALAssa on ihania EMMALJUNGia ainaski...

juuri kirjoitti...

tuohon sannan hoitopöytävinkkiin lisäisin vielä: itse ostin (Haaparannan Ikeasta) sellaisia pieniä valkoisia pyyhkeitä. Taisi olla parikymmentä senttiä hinta kappaleelta. Käytän niitä hoitopöydällä patjan päällä pyllyn kohdalla.

Itse huomasin, että suorakaiteen muotoiset harsot eivät oikein sovellu kestovaippailuun, kun ohjeet ovat yleensä neliönmuotoiselle harsolle. Ainoastaan äitiyspakkauksen harsot ovat olleetkin meillä kestoilukäytössä.

Anonyymi kirjoitti...

Ruskovillalla on hyviä harsoja, kestää pesua tosi hyvin ja vielä parin lapsen jälkeen on hyvässa kunnossa. (sellaisella läpinäkyväksi kuluneella kun ei tee enää mitään muualla kuin siivotessa) En ees ole tiennyt, että niitä harsoja on suorakaiteitakin. :)

Harsot on muiden vinkkien lisäksi hyviä myös pyyheen korvikkeena. Meillä on kuopus tosi pullukka ja jaloissa on kunnon poimut, ihokin on aika herkkä. Joten kuivailen pikkupoimuja harsolla, pyyhe kun tuntuu liian paksulta puuhaan.