sunnuntaina, tammikuuta 27, 2008

Huntalo emäntä

Tänään huushollissa häärii todella huntalo emäntä. Aamulla alkoi pieni huimaus, todella lievänä kuitenkin. Räppäkäpälänä olen kaatanut jo maitolasin ja tiputtanut ketsuppipullon lattialle. Huimaus taisi olla viime raskaudessakin ensimmäinen tuttavuus näiden alavatsakipujen ohella, eli ehkäpä tämä raskaus on oikeaan suuntaan menossa.

Torstaina kävin lääkärissä, teki sisätutkimuksen ja katsoi vielä ultralla. Eihän siellä vielä sikiötä näkynyt, sen verran pienillä viikoilla vasta mennään, mutta näki kuitenkin sen, ettei verenvuotoa näkynyt ja kohdun limakalvo oli paksuuntunut ja hyväkuntoisen näköinen. Ja kohdunsuun napukka oli kiinni ja kohtu kuulemma jo hieman suurentunut.

Sain ajan myös varhaisultraan kun sitä pyysin, eli voin perua sen yksityiselle puolelle varaamani ajan. 12. helmikuuta sitten olisi tarkoitus mennä kurkkimaan, että onko siellä maha-asukkia vai ei. Sinänsä karmivaa, sillä päivä on juuri sama kun meillä olisi ollut laskettu aika ensimmäiselle lapsellemme. Toivottavasti tuosta surullisesta päivästä tuliskin ultran myötä sitten onnellinen päivä. Nyt vain peukutetaan, että päästään sinne saakka!

Nyt mentäisiin siis raskauviikolla 5+1, eli reilu kolme viikkoa on sikiö jo sisällä asustanut. Joukkoon hieman tilastoja: Raskausviikoilla 3-5 on jo 80 prosentin mahdollisuus, että raskaus etenisi loppuun saakka. Mutta toisaalta, siihen että tulee keskenmeno viikolla 15, on vain 4 prosentin todennäköisyys, riski kuolla kohtuun on vain 1 prosenttia. Eli todella paska mäihä meillä kyllä viimeksi oli...

Muillekin tilastotiedoista kiinnostuneille tiedoksi, oheisesta linkistä selviää keskenmenoriskit eri raskauden vaiheissa:
http://www.tekay.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=66

4 kommenttia:

Aada kirjoitti...

Piti tulla vielä tänne sinunkin blogiisi onnittelemaan vaikka kommenteissani jo onnittelinkin :)
Ihan mahtavaa, todellakin! Nyt me ensi syyskuun äiskät voidaan sitten vaihe vaiheelta vertailla oloja ja iloja...
Minulla on huomenna ultra yksityisellä, nyt on viikkoja 7+0 joten pikkaisen jännittää mitä siellä näkyy vai näkyykö mitään. Jaiks :)

Hanna kirjoitti...

Onnea! Myös meillä on masuvauvankasvatus meneillään, odotellaan vauvaa syntyväksi elokuussa :)

Neppa kirjoitti...

Onnea sinullekkin oikein paljon! Olenkin joskus blogiasi lukenut ja lisäsin listaan taas. Mukava kun on suurin piirtein samoilla viikoilla olevia blogilaisia!

Piuku kirjoitti...

Tsemppiä.
Todella. Onnen pipanoita, suojelusta ja varjelusta.
Muuta en ossaa sanoa. Toivoin koko sydämestäni paljon Kaikkea Tarpeellista teille, koko köörille.
Onnittelen kovasti masuasukista!